Recensioner

Några av recensionerna är nerkortade.

När livet har andra planer

”Språket är rappt, humoristiskt & fylld till bredden av värme! Det här är onekligen Annas bästa hittills! Den är kryddad med humor, dråpligheter & kärlek!”
”Vill du också få en underhållande läsning med en mängd skratt på vägen? Då är detta en bok för dig!”

@millimys_books

”Alltså det här är så bra! Jag lider med Frida, jag skrattar och jag kan bara inte sluta läsa. En underhållande, charmig och romantisk story med en stor dos humor. I like! Vill definitivt hänga mer med Frida i framtiden. 🦮
Mitt betyg blir 🦮🦮🦮🦮🦮 av 5.”

@sofiasbokhylla

”Wow vilken härlig feelgood. Den har allt jag önskar med en feelgood. Kärlek svek härliga relationer för att nämna något. Jag har sträckläst. Garvat högt och små leende stort sett hela tiden. Älskar ditt sätt att skriva Anna. Ville inte boken skulle ta slut men kunde inte stoppa mig. Mycket lättläst och välskriven. Grym underhållningen helt enkelt.”
”Helt klart toppbetyg 🐬🐬🐬🐬🐬 av 5”
@helensboktips

”Vill du läsa en feelgood som verkligen innehåller allt, lockar fram skratt, en och annan tår, lyckokänslor och får känslor att spira i maggropen då skall du läsa När livet har andra planer. 
📗📗📗📗📗 (5/5)”

@colourfulandcreativedesign

Den perfekta bilden

Det är tankeväckande, dråpligt och hjärtevärmande. Jag vet ingen som kan skildra vardagen med sådan värme som Anna Alemo.
Denna historia borde vi alla lyssna på – och ta till oss av. Vi får aldrig bli så fixerade av jakten på framgång att vi missar det vi faktiskt har.

@malin v. olsson – Malin V. Olsson, författare

”Äntligen får vi ta del av en härlig novell av Alemo igen! Den bjuder på gapskratt, leenden & en rakt igenom härlig känsla! Perfekt för lunchpromenaden som någon skrev i veckan 👌
Jag är så förtjust i Annas sätt att skriva -så blir så glad när det kommer sådana här mysiga noveller emellanåt 🥰”

@millimys_books

”Den perfekta bilden är en fantastisk, rolig och härlig novell av Anna Alemo. Betyg 4 av 5.”
@jenniesboklista

Julsånger och smällkarameller

”Ju mer jag läser av författaren, desto starkare känner jag att Anna Alemo är en av de klarast lysande stjärnorna på den svenska romance- och feelgoodhimlen.”
@malin v. olsson – Malin V. Olsson, författare

”En författarpärla som kommer bli en fantastisk diamant. När väl omvärlden upptäcker hennes talang!”
@angelundebring

”Om du som jag älskar härligt juliga, romantiska filmer med lyckliga slut -då kommer du att älska denna novell!
Humor & romantik förpackat i juleskrud med lite christmasMAGIC.
Det handlar om Lollo som hatar julen efter att ha blivit dumpad just under denna högtid. Hon ”tvingas” från innerstan i Lund ner till ett snöigt Österlen dan före julafton…
Jag ger den 5 av 5″
@millimys_books

Emmas livspussel

”Alltså åhhh jag vill bara tillbaka till Emma & Peter. Jag vill grotta ner mig i de härliga känslor & bubbel av skratt som denna bok förlöste! Så otroligt härlig!”
”Emmas inre dialoger påminde lite om Sophie Kinsellas Becky Bloomwood – som fick mig att regelbundet explodera i gapskratt!”

”Jag skulle säga att vi nu har Emma 2.0. Detta är tredje boken jag läser av Anna Alemo och jag skulle även vilja säga att detta är Anna 2.0!”
@millimys_books

”Mer än en gång medan jag lyssnar drar jag paralleller till Bridget Jones, böcker och filmer som jag älskat. Då blir det ännu roligare när Emma i boken själv jämför sig lite med Bridget.
En bra story med en enormt stor dos humor. Det gillar jag! Vill absolut ha mer av Emma och hennes bravader! ”
@sofiasbokhylla

”Den här boken var. Så. Rolig. Snälla, säg att det kommer fler böcker om Emma? Den här serien skulle ju kunna pågå i evigheter, känner jag! Jag gillade ettan, men tvåan älskar jag. Boken är en enda lång skrattfest. Emma på kändisfest var nog det bästa av allt. Hon blev fruktansvärt rolig efter några glas alkohol, pratade med föremål och hittade menskoppar. Bara läs den här boken, allihop!

5 🍷🍷🍷🍷🍷 av 5 möjliga!”
@lovisa_wistrand – Lovisa Wistrand, författare

Ljusblåa dagar

”Ljusblåa dagar av Anna Alemo är en bok fylld av längtan, drömmar om att dels tro på sig själv och dels våga tro och lita på kärleken igen. 

” … Det är ljuvligt. Man blir alldeles pirrig i kroppen av deras romans och ömhet. Det är helt enkelt en underbar och fängslande kärleksroman. Den hade allt, Romantik och längtan, med en charmig miljö och en gnutta humor. 

Bokens helhet: 5 av 5″
@bokfiii

”Ljusblåa dagar av Anna Alemo, betyg 4,5/5.”

”Boken utspelar sig i härlig sommarmiljö med sol, bad och båtutflykter. Vi får ta del av Jennys dåliga självkänsla och självförtroende. Jobbiga tankar som många säkert har. Utifrån känns det dock så onödiga. Och Martin uppskattar sånt som Jenny inte gillar med sig själv.

En romantisk bok som rör sig mellan hopp och förtvivlan.”
@feelgood_books

”En härlig feelgood som gjort mig sällskap på promenaden. Mysiga miljöbeskrivningar så de känns man är där. Gillar beskrivningar av de mesta i detalj, så man kan måla upp hur Jennys klänning ser ut tex. 
Jag kunde inte sluta lyssna. Underbar sommarberättelse. 
Gillar uppläsaren Gunilla. 
Jag ser framemot att läsa Emmas nya liv. 
Betyg 🐬🐬🐬🐬 av 5 Jag rekommenderar dig att lyssna 🥰”
@helensboktips

”Söta hundar, gulliga barn och en snygg granne i semesterparadiset. Vardagsrealism, svensk sommar och förälskelse!

Jag har tidigare läst Emmas nya liv, som fick mig att kalla Anna Alemo för Sveriges Marian Keyes. De där hysteriska scenerna, när jag skrattade så jag grät, saknas i Ljusblåa dagar, även om några pinsamma scener får mig att fnissa till, alternativt vilja gömma mig. Det vemodiga stråket känns dock igen. Det är inte roligt att vara på en annan plats i livet än man hade tänkt att man skulle vara, och romanen handlar delvis om att våga tänka nytt.”

”Sammanfattningsvis: Jag gillade den här boken! Man blir glad och sommarvarm i själen av att lyssna på den! Underbar kickstart, när de irriterar sig på varandra på ICA Maxi, och sista scenen knyts ihop med den första på ett stilistiskt snyggt sätt!”
@romancefrossa

”En romantisk feelgood som innehåller alla de där inslagen för att jag som läsare ska kunna drömma mig bort en stund. Sand mellan tårna, åtrå, kärlek, glädje & sommar ☀️”

”Småflinar lite när jag tänker tillbaka på de roliga tokigheterna som lockar fram mina skratt med jämna mellanrum! Små ”moments” som gjorde att jag oundvikligen skrattade rakt ut, så du måste lyssna nu -svårt att återge det roliga 😂

En härlig bok för alla feelgoodtokar -såna som jag med andra ord! Du hittar den där du hittar ljudböcker 😍🎧”
@millimys_books


”En ljuvligt somrig feelgood. Gillade den från första meningen till sista. Boken är lättlyssnad och Gunilla Leining är som vanligt strålande som uppläsare. Hoppas på fler böcker om Blommemåla! 💦
Mitt betyg blir 💙💙💙💙➕ av 5.”
@sofiasbokhylla


”Detta är en perfekt feelgood-sommarläsning. Jag kommer snabbt in i historien och även om den är lite förutsägbar så är den mysig. Den erbjuder kärlek, härlig sommarmiljö och en dos humor. Den sprider värme i min kropp.”

”Vill du ha en härlig sommarläsning kan jag varmt rekommendera den här boken! 
📕📕📕📕 av 📕📕📕📕📕 ”
@bokmalen81

Emmas nya liv

”En charmig, varm, rolig & kärleksfull bladvändare! Så välbehövlig läsning! Om att hitta sin egen styrka och våga ta klivet och lita på kärleken igen! Det kändes som att jag var där med Emma och ganska ofta skulle jag vilja ge henne en knuff i rätt riktning och en uns mer självkänsla -men oj vad jag njöt av läsningen!”

”Men wow vad jag älskar Annas sätt att skriva! Det är så lätt att komma in i det. Korta kapitel och lagom långa övergångar mellan händelser och så får jag gapskratta emellanåt! Författaren lyckas väva in sådana härliga händelser i handlingen som gör att skrattet är ett faktum! Rekommenderar varmt denna bok!
En mysig och romantisk bok och jag vill bara ha mer!! Tur att jag jag två noveller av samma författare som jag inte läst än.”
@millimys_books

”Under väldigt lång tid var Bridget Jones min favorit bland feelgood-karaktärer. Nu har Bridget fått konkurrens av en annan kvinna. Hennes namn är Emma Lind, och hon är helt fantastisk! Emma känns otroligt human och mänsklig. Hon är klok och stark men också svag och vilsen. En ensamstående mamma som gör sitt bästa för att vardagen ska gå ihop. Hon kämpar för att hitta sig själv efter en omskakande skilsmässa, men drömmer också om att en dag finna kärleken igen. Emmas liv är inte helt okomplicerat, hon har en unik förmåga att trassla in sig i pinsamma situationer, och hennes förmåga att överanalysera saker ner på atomnivå brukar sällan underlätta.

Anna Alemo har skapat en underbart human karaktär som känns ytterst trovärdig. Jag gillar att boken till stor del skildrar Emmas vardagsliv och de besvär som kan uppstå där. En känslosam, varm och bedårande historia med så mycket charm! En bok som stannar kvar i hjärtat. Jag längtar efter uppföljaren.”
@malin.v.olsson – Malin V. Olsson, författare (GoodReads review, fem av fem i betyg)

”Här har ni Sveriges Marian Keyes! En injektion av pepp för alla som tycker att vardagen kan vara småtrist ibland; kanske rymms ett äventyr bakom hyllan i mataffären? Med mycket humor skriver Anna Alemo om jobbiga och pinsamma situationer.” 
”Jag tror inte att jag blivit så uppiggad och glad av någon annan bok!”
@romancefrossa

”Oj, vilken bra bok jag har läst nu! 🥰
Det här är en feelgood som jag fastnade i på en gång. Jag känner verkligen för Emma, både i medgång och motgång, och bara måste läsa ett kapitel till, och ett till…
Boken innehåller dessutom en stor dos av humor, vilket är en härlig bonus. 🥰
Mitt betyg blir 💙💙💙💙➕ av 5″
@sofiasbokhylla

”Alltså shit, vilken bra jävla feelgood. 
Började smått igår och idag är den färdigläst. Jag har skrattat, ”åååh:at och myst.❤
@anna_alemo darling håll dig till den här genren, för du äger den. 🙏
Tack för en underbar och härlig läsning. Längtar till nästa 😘”
@lisawhitesweden – Lisa White, författare

”Det här är en bok som jag har sett flera fina recensioner om. Jag blev inte besviken. Jag gillar böcker som man lätt fastnar i och tänker; ”bara en sida till” och det råkar blir många sidor och klockan plötsligt är mitt i natten för att man inte kan slita sig- det här tyckte jag var en sådan bok 🤗
Mitt betyg: Mysig lättsam feelgood 💖💖💖💖 (4/5)”
@bettansboktips

”Emmas nya liv är som en Aladdin-ask att läsa och roas av i fåtöljen. Jag får tankarna till böckerna om Bridget Jones, det är liknande sätt att berätta och boken bjuder på många härliga skratt i knasiga situationer för Emma. Det var extra roligt med scenen mumselimums eftersom den får en extra knorr mot slutet av boken. Språket är lättsamt och jag vill hela tiden läsa vidare. Det här är en härlig feelgood, full med kärlek och humor. Det finns alltid en chans för kärlek – även för en nyskild tvåbarnsmamma.”
@christinasharmoni
Läs hela recensionen här

”Då har jag läst klart #emmasnyaliv som är skriven av underbara @anna_alemo. Vad tyckte jag om denna boken då? 🤔 Den har totalt sopat bort alla mina planer, för det har varit omöjligt att lägga ifrån sig den. 🥰 Stressade på gymmet för att kunna åka hem och läsa, och kunde knappt vänta på att komma till slutet, för att se vad som händer, samtidigt som jag ville att den aldrig skulle ta slut. ♥️♥️♥️ Jag älskar Emma, och hoppas få läsa mer om henne SNART. Den här får högsta betyg och jag rekommenderar verkligen att ni läser den här om ni gillar att skratta. Älskar sättet den är skriven på. Underbar bok.”
@emmelie.lange.forfattare

”En rolig och lättläst bok om Emma som försöker lappa ihop sig själv efter att det värsta har inträffat. Humorn var nog det jag gillade bäst: scenen med ”mumselimums” var oslagbar, då Emma råkar scanna en kille i mataffären och allt bara blir värre ju mer hon förklarar. Jag skrattade även rakt ut över Emmas fyllesms ”jag ska hågla upp dig”. Riktigt kul! Bra slut också. <3″
@lovisa_wistrand – Lovisa Wistrand, författare

”Emma blir lämnad av sin man och i boken får vi följa hennes resa från att ha tappat bort lite av sig själv till att finna sitt självförtroende. Jag-formen i boken ger en känsla av en dagbok och känslorna känns verkliga. Denna bok är till dig som letar efter romantik, komik, bitterhet och vänskap. Varning för mycket skratt! 
Rekommenderas starkt som en riktigt bra feelgood! Längtar efter nästa, Anna.”
@annordling82

”Anna Alemos debutroman Emmas nya liv kan bara beskrivas som en ny Bridget Jones dagbok 🌟. Jag skrattade så högt på tåget när jag läste den att min familj fick mig att sluta läsa eftersom alla tittade. 😅 Boken är riktigt rolig och dessutom lättsamt och härligt skriven. Det roliga blandas dock med knip i hjärtat för Emma vars känslor och ageranden i en tuff tid beskrivs på ett jättefint sätt. Fantastiskt bra Anna, jag ser verkligen fram emot att läsa mer!” 
@frida_grasjo – Frida Gråsjö, författare

”Denna debutant gav verkligen mersmak. Bok som är perfekt i höstmörkret. Betyg 4 av 5.”
@boklusenshemsida

”’Emmas nya liv’ är Anna Alemos debut roman. Den är utgiven av Nicole Publishing. Jag tyckte verkligen om Annas sätt att skriva. Texten är lättflytande och boken är rolig, fast huvudpersonen går igenom en svår period i livet.”
”Jag tycker den här mysiga romance romanen passar jätte fint att krypa upp i soffhörnet med. Den ger en liten extra underhållning i höstmörkret. När jag läste den här boken kunde jag inte lägga ifrån mig den långa stunder. Boken får ❤❤❤❤❤”
@ninnisskogisar

”Emmas nya liv handlar just om Emma som försöker sig på ett helt nytt liv. Ett där hon lever utan barnens pappa. Det är pluttrigt, bubbligt och lite genant när Emma ger sig ut i olika sociala sammanhang. Flera gånger kommer jag på mig själv med att vilja vråla i örat på Emma att det för fan bara är att köra! Många missförstånd, en röv i ett fönster, mjuka kyssar, avlyssnade toaletter, felskickade sms och mycket skvaller får veckorna på det första året som singel att gå. En mysig och lättsam feelgood.”
@josefinesandblom – Josefine Sandblom, författare