När vardagen knackar på (Frida och Mårten). Författare: Anna Alemo. Genre: Feelgood.

ANDRA BOKEN I SERIEN OM FRIDA & MÅRTEN

När vardagen knackar på

Historiska Media, 2022

”Och så levde de lyckliga i alla sina dagar.” Frida kan bara sucka. För så blev det ju inte. Visst älskar hon Mårten, men den gråa vardagen tynger henne. Istället för rosaskimrande kärleksmöten är det renovering på agendan. Mårten jobbar mer än någonsin och han ska samtidigt gå en kurs – i Stockholm.

Frida lämnas ensam att hantera sluskiga hantverkare, Pokémon-jagande föräldrar och en otrevlig professor, samtidigt som hon försöker vara ett stöd för sin väninna och sin syster, båda med kärleksbekymmer. Allt medan Mårten umgås alldeles för mycket med en kvinna med så långa ben att hälften hade varit nog. Frida kämpar för att tackla problemen men misstänksamheten mot Mårten gör det svårt. Kan hon lita på honom? Ska hon än en gång bli sviken i kärlek?

När vardagen knackar på är den andra delen i lundaförfattaren Anna Alemos trilogi om Frida och Mårten – en humoristisk, varm och romantisk feelgoodserie i bästa Bridget Jones-anda.

Att läsa Anna Alemos bok När vardagen knackar på är som att befinna sig på en karusell som snurrar runt, runt och går fortare och fortare. Det är skratt, fniss, skräckblandad förtjusning och ont i magen men jag skulle kunna stanna i den där karusellen väldigt länge … Anna Alemo har en otrolig förmåga att trycka på rätt knappar.

@biulasbooks

En varm, fin och romantisk feelgood med kommunikationsproblem, vardagsproblem, kärlek, missförstånd, svartsjuka och fin vänskap … Jag njuter när jag läser men det negativa är att boken tar slut för fort.

@stinas_boksida

Alla böcker –>