Molly - Tyst som en mus. Författare: Anna Alemo. Genre: Barn/ungdom.

BARN- OCH UNGDOMSBOK

Molly – Tyst som en mus

Idus förlag, 2020

Tioåriga Molly är blyg och har svårt att finna sig tillrätta i sin nya skola. Och inte blir det bättre när hennes mamma lägger ut en pinsam bild på nätet som alla klasskompisarna skrattar åt.

Det enda som kan få Molly att bli glad är en hund och till slut ser drömmen ut att gå i uppfyllelse. Men istället för den söta, lilla valp som Molly sett fram emot, flyttar en trött, gammal hund hem till dem.

Samtidigt närmar sig klassens julavslutning och alla elever förväntas stå på scen. Molly får ont i magen bara hon tänker på det. Hur ska det gå?

Alemo lyfter en fråga som vi alla, både barn och vuxna, mår bra av att påminnas om: vi måste få duga precis som vi är. Jag hoppas att många barn (och vuxna med) ska följa Mollys äventyr i denna varmhjärtade, spännande och roliga bok vars handling utspelas i den allra mysigaste juletid.

@malin.v.olsson – Malin V. Olsson, författare

”Molly – tyst som en mus” är en varm och härlig berättelse med en trovärdig och mysig huvudperson som man bara måste gilla. Den har humor och spänning, samtidigt som den handlar om ganska vardagliga saker. En av huvudingredienserna är mod. Kan man vara lite rädd och osäker i ett sammanhang, men samtidigt vara modig i ett annat? Det tål att funderas på. Molly – Tyst som en mus är väldigt fin och välskriven barnboksdebut som har ett högt tempo och stor igenkänning. Läs!

Maggan (recension på Idus förlags hemsida)

Alla böcker –>