Recensioner

Några av recensionerna är nerkortade.

Emmas nya liv

”Under väldigt lång tid var Bridget Jones min favorit bland feelgood-karaktärer. Nu har Bridget fått konkurrens av en annan kvinna. Hennes namn är Emma Lind, och hon är helt fantastisk! Emma känns otroligt human och mänsklig. Hon är klok och stark men också svag och vilsen. En ensamstående mamma som gör sitt bästa för att vardagen ska gå ihop. Hon kämpar för att hitta sig själv efter en omskakande skilsmässa, men drömmer också om att en dag finna kärleken igen. Emmas liv är inte helt okomplicerat, hon har en unik förmåga att trassla in sig i pinsamma situationer, och hennes förmåga att överanalysera saker ner på atomnivå brukar sällan underlätta.

Anna Alemo har skapat en underbart human karaktär som känns ytterst trovärdig. Jag gillar att boken till stor del skildrar Emmas vardagsliv och de besvär som kan uppstå där. En känslosam, varm och bedårande historia med så mycket charm! En bok som stannar kvar i hjärtat. Jag längtar efter uppföljaren.”
@malin.v.olsson – Malin V. Olsson, författare (GoodReads review, fem av fem i betyg)

”Här har ni Sveriges Marian Keyes! En injektion av pepp för alla som tycker att vardagen kan vara småtrist ibland; kanske rymms ett äventyr bakom hyllan i mataffären? Med mycket humor skriver Anna Alemo om jobbiga och pinsamma situationer.” 
”Jag tror inte att jag blivit så uppiggad och glad av någon annan bok!”
@romancefrossa

”Oj, vilken bra bok jag har läst nu! 🥰
Det här är en feelgood som jag fastnade i på en gång. Jag känner verkligen för Emma, både i medgång och motgång, och bara måste läsa ett kapitel till, och ett till…
Boken innehåller dessutom en stor dos av humor, vilket är en härlig bonus. 🥰
Mitt betyg blir 💙💙💙💙➕ av 5″
@sofiasbokhylla

”Alltså shit, vilken bra jävla feelgood. 
Började smått igår och idag är den färdigläst. Jag har skrattat, ”åååh:at och myst.❤
@anna_alemo darling håll dig till den här genren, för du äger den. 🙏
Tack för en underbar och härlig läsning. Längtar till nästa 😘”
@lisawhitesweden – Lisa White, författare

”Det här är en bok som jag har sett flera fina recensioner om. Jag blev inte besviken. Jag gillar böcker som man lätt fastnar i och tänker; ”bara en sida till” och det råkar blir många sidor och klockan plötsligt är mitt i natten för att man inte kan slita sig- det här tyckte jag var en sådan bok 🤗
Mitt betyg: Mysig lättsam feelgood 💖💖💖💖 (4/5)”
@bettansboktips

”Emmas nya liv är som en Aladdin-ask att läsa och roas av i fåtöljen. Jag får tankarna till böckerna om Bridget Jones, det är liknande sätt att berätta och boken bjuder på många härliga skratt i knasiga situationer för Emma. Det var extra roligt med scenen mumselimums eftersom den får en extra knorr mot slutet av boken. Språket är lättsamt och jag vill hela tiden läsa vidare. Det här är en härlig feelgood, full med kärlek och humor. Det finns alltid en chans för kärlek – även för en nyskild tvåbarnsmamma.”
@christinasharmoni
Läs hela recensionen här

”Då har jag läst klart #emmasnyaliv som är skriven av underbara @anna_alemo. Vad tyckte jag om denna boken då? 🤔 Den har totalt sopat bort alla mina planer, för det har varit omöjligt att lägga ifrån sig den. 🥰 Stressade på gymmet för att kunna åka hem och läsa, och kunde knappt vänta på att komma till slutet, för att se vad som händer, samtidigt som jag ville att den aldrig skulle ta slut. ♥️♥️♥️ Jag älskar Emma, och hoppas få läsa mer om henne SNART. Den här får högsta betyg och jag rekommenderar verkligen att ni läser den här om ni gillar att skratta. Älskar sättet den är skriven på. Underbar bok.”
@emmelie.lange.forfattare

”En rolig och lättläst bok om Emma som försöker lappa ihop sig själv efter att det värsta har inträffat. Humorn var nog det jag gillade bäst: scenen med ”mumselimums” var oslagbar, då Emma råkar scanna en kille i mataffären och allt bara blir värre ju mer hon förklarar. Jag skrattade även rakt ut över Emmas fyllesms ”jag ska hågla upp dig”. Riktigt kul! Bra slut också. <3″
@lovisa_wistrand – Lovisa Wistrand, författare

”Emma blir lämnad av sin man och i boken får vi följa hennes resa från att ha tappat bort lite av sig själv till att finna sitt självförtroende. Jag-formen i boken ger en känsla av en dagbok och känslorna känns verkliga. Denna bok är till dig som letar efter romantik, komik, bitterhet och vänskap. Varning för mycket skratt! 
Rekommenderas starkt som en riktigt bra feelgood! Längtar efter nästa, Anna.”
@annordling82

”Anna Alemos debutroman Emmas nya liv kan bara beskrivas som en ny Bridget Jones dagbok 🌟. Jag skrattade så högt på tåget när jag läste den att min familj fick mig att sluta läsa eftersom alla tittade. 😅 Boken är riktigt rolig och dessutom lättsamt och härligt skriven. Det roliga blandas dock med knip i hjärtat för Emma vars känslor och ageranden i en tuff tid beskrivs på ett jättefint sätt. Fantastiskt bra Anna, jag ser verkligen fram emot att läsa mer!” 
@frida_grasjo – Frida Gråsjö, författare

”Denna debutant gav verkligen mersmak. Bok som är perfekt i höstmörkret. Betyg 4 av 5.”
@boklusenshemsida

Emmas nya liv är Anna Alemos debut roman. Den är utgiven av Nicole Publishing. Jag tyckte verkligen om Annas sätt att skriva. Texten är lättflytande och boken är rolig, fast huvudpersonen går igenom en svår period i livet.”
”Jag tycker den här mysiga romance romanen passar jätte fint att krypa upp i soffhörnet med. Den ger en liten extra underhållning i höstmörkret. När jag läste den här boken kunde jag inte lägga ifrån mig den långa stunder. Boken får ❤❤❤❤❤”
@ninnisskogisar

”Emmas nya liv handlar just om Emma som försöker sig på ett helt nytt liv. Ett där hon lever utan barnens pappa. Det är pluttrigt, bubbligt och lite genant när Emma ger sig ut i olika sociala sammanhang. Flera gånger kommer jag på mig själv med att vilja vråla i örat på Emma att det för fan bara är att köra! Många missförstånd, en röv i ett fönster, mjuka kyssar, avlyssnade toaletter, felskickade sms och mycket skvaller får veckorna på det första året som singel att gå. En mysig och lättsam feelgood.”
@josefinesandblom – Josefine Sandblom, författare