Om Anna


Personligt

anna_alemo
Anna Alemo

Jag är en glad, rolig (försöker), snäll, introvert, kontrollerande, noggrann, familjekär, trygghetsknarkande, chokladmumsande och skoälskande person som föddes 1976 i Lund. Än i dag bor jag kvar i samma stad och trivs alldeles utmärkt. Somrarna tillbringar jag dock gärna i Blekinge skärgård.

Förutom skor och choklad, älskar jag även min man, alla våra barn, våra hundar och såklart att skriva.

Skrivandet


Ända sen jag var liten har jag drömt om att bli författare, men aldrig erkänt det för någon – allra minst mig själv. Men när 40-årsstrecket närmade sig, bestämde jag mig för att åtminstone försöka skriva en bok. Och det blev faktiskt ett litet manus som jag skickade in till lite olika förlag. Efter en del nej (några med feedback) och några kanske, trillade det plötsligt in ett mail med positivt besked. Under 2019 kommer min debutbok ”Emmas nya liv” att ges ut av Nicole Publishing.

När jag väl hade börjat skriva verkar jag inte kunna sluta, jag måste helt enkelt ha något skrivprojekt igång! För tillfället håller jag på med uppföljaren till första boken och parallellt har jag har även försökt mig på att skriva några noveller.

Jag skulle väl säga att jag skriver inom feelgood-genren, lite lagom lättsmälta, roliga och romantiska böcker.