Om Anna


Personligt

anna_alemo
Anna Alemo

Jag är en glad, snäll, introvert, kontrollerande, noggrann, rolig (hoppas jag), familjekär, trygghetsknarkande, chokladmumsande och skoälskande person som föddes 1976 i Lund. Än i dag bor jag kvar i samma stad och trivs alldeles utmärkt. Somrarna tillbringar jag gärna i Blekinge skärgård.

Jag och min man har totalt fem barn tillsammans på 4, 10, 12, 21 och 22 år.  Den äldsta kan jag dock inte ta åt mig äran för (även om hon har fått stå ut med mig sen hon var 7 år). Numera är det bara de tre yngsta som bor kvar hemma. I familjen finns även två hundar, en golden retriever och en chihuahua.

När jag som 21-åring fick mitt första barn hoppade jag av civilingenjörsstudierna och efter mammaledigheten pluggade jag istället till sjuksköterska. Idag jobbar jag med forskningsdatabaser.

Skrivandet


Ända sen jag var liten har jag drömt om att bli författare, men aldrig erkänt det för någon – allra minst mig själv. Men när 40-årsstrecket närmade sig, bestämde jag mig för att åtminstone försöka skriva en bok. Och det blev faktiskt ett litet manus som jag skickade in till lite olika förlag. Efter en del nej (några med feedback) och några kanske, trillade det plötsligt in ett mail med positivt besked. Under 2019 kommer min debutbok Emmas nya liv att ges ut av Nicole Publishing.

När jag väl hade börjat skriva verkar jag inte kunna sluta, jag måste helt enkelt ha något skrivprojekt igång. För tillfället håller jag på med uppföljaren till första boken (råmanus klart dec 2018) och parallellt har jag har även försökt mig på att skriva några noveller. Manus 3, en helt fristående bok, är precis påbörjad. Sista delen om Emma får vänta ett tag.

Jag skulle väl säga att jag skriver inom feelgood-genren, lite lagom lättsmälta, roliga och romantiska böcker.