Om Anna

Anna AlemoJag är en glad, snäll, introvert, kontrollerande, noggrann, rolig (hoppas jag), familjekär, trygghetsknarkande, chokladmumsande och skoälskande person som föddes 1976 i Lund. Än i dag bor jag kvar i samma stad och trivs alldeles utmärkt. Somrarna tillbringar jag gärna i Blekinge skärgård.


Personligt

Jag och min man har totalt fem barn tillsammans på 4, 10, 12, 21 och 22 år (den äldsta kan jag dock inte ta åt mig äran för). Numera är det bara de tre yngsta som bor kvar hemma. I familjen finns även två hundar, en golden retriever och en chihuahua.

När jag som 21-åring fick mitt första barn hoppade jag av civilingenjörsstudierna och efter mammaledigheten pluggade jag istället till sjuksköterska. Idag jobbar jag med forskningsdatabaser på universitetet.

Skrivandet


Ända sen jag var liten har jag drömt om att bli författare, men aldrig erkänt det för någon – allra minst mig själv. När 40-årsstrecket närmade sig bestämde jag mig för att åtminstone försöka skriva en bok. Och tillslut fick jag ihop ett litet manus som jag skickade in till lite olika förlag. Efter en del nej (några med feedback) och några kanske, trillade det plötsligt in ett mail med positivt besked. I september 2019 kommer min debutbok Emmas nya liv att ges ut av Nicole Publishing.

När jag väl började skriva verkar jag nu inte kunna sluta, jag måste helt enkelt ha något skrivprojekt igång. Under 2019 har jag skrivit klart råmanuset till bok två om Emma, samt två andra manus. Två av mina noveller finns ute som e-bok och ljudbok, och ytterligare två stycken kommer att vara med i varsin antologi.  

Jag skriver inom feelgoodgenren och hoppas bjuda läsarna på härliga, romantiska, mysiga, igenkännande och ibland roliga berättelser där även livets upp- och nedgångar får plats.