Hur lång tid tar det att skriva en bok?

På en månad har jag nu fått ihop runt 36 000 ord till mitt tredje manus och för mig är det väldigt mycket. Men jag kan inte låta bli att leka med tanken att det borde ha varit åtminstone dubbel så mycket om jag hade kunnat ägna mig åt detta på heltid. Då skulle jag alltså kunna sitta här med ett råmanus efter en månad.

Förra året hörde jag för första gången talas om NaNoWriMo (National Novel Writing Month) och efter lite googlande fick jag fram att det var en tävling där man skulle skriva 50 000 ord under november månad. I slutändan, om man klarade målet, skulle man ha skrivit ett första utkast till en roman. Jag vet inte alls hur många som klarar en sån utmaning. Själv är jag inte ens i närheten av det, trots att jag har skrivit mer än jag brukar.

Och för att svara på frågan: Jag har ingen aning om hur lång tid det tar att skriva en bok. Det måste variera väldigt mycket. Vissa behöver lägga ner otroligt mycket tid på research, vilket jag personligen har valt bort då jag skriver om saker jag redan känner till. Eller åtminstone om sådan som jag lätt kan googla fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *