Böcker och noveller

BÖCKER

Emmas nya liv (Nicole Publishing, 2019)
Emmas nya liv är en lättsmält, romantiskt och rolig feelgood-roman. Emma är nyskild och mamma till två barn. Efter att hon upptäckte exmannens otrohet vändes hela hennes tillvaro upp och ner. Plötsligt är hon ensamstående och lever varannan-veckas-liv med barnen. Exmannen är lycklig tillsammans med sin nya, unga, fräscha och snygga kvinna. Emma är lite förvirrad, något bitter och ganska osäker, men fast besluten att få ihop sitt nya liv. Av en slump träffar hon Peter, den snygge och charmige sångaren. Peter har växt upp på samma gata som Emma och är egentligen alldeles för ung för henne. Men han kan väl ändå inte vara intresserad av Emma? Och har han inte en flickvän?

NOVELLER

Alla hjärtans väntan (Saga Egmont, 2019)
Alla hjärtans väntan topp 3 i Lovereads novelltävling
Rebecka hade inte alls varit sugen att gå på skolans återträff, men tillslut låtit sig övertalas av sin gamla skolkamrat Linda. När Lindas tåg fastnar flera timmar bort, inser Rebecka att hon får gå ensam på festen. Eller ska hon kanske helt enkelt strunta i att gå dit?
Rebecka försöker intala sig att det är okej att gå själv. Hon är trettio år nu och en framgångsrik ung kvinna med världen för sina fötter – långt ifrån den blyga plugghäst hon en gång varit. Så varför ska hon vara nervös för att träffa sina gamla klasskamrater? Festen är redan igång när hon kommer dit och genast möts hon av familjära ansikten. Johanna, skolans snyggaste tjej som alltid gjorde livet svårt för Rebecka. Annika, som var Johannas bästa vän. David, som precis som Rebecka hade varit en av nördarna. Och så Karl, skolans snyggaste kille. Irriterat noterar Rebecka att hennes hjärta fortfarande hoppar över ett slag när hon ser honom.
Middagsborden byts ut mot dansgolv och musik, och det dröjer inte länge innan stämningen hettar till. Plötsligt står hon ansikte mot ansikte med Karl. Ska hon våga ta sin chans?

Alla hjärtans längtan (Saga Egmont, 2019)
Alla hjärtans längtan kom på 4:e plats i Lovereads novelltävling.
Amanda suckar när hon inser att även Martin ska jobba kväll på sjukhuset. Martin som är en besserwisser och alltid ska visa sig på styva linan. Amanda förstår inte hur alla andra kan tycka att han är så trevlig. Som tur är lyckas hon få sig en pratstund med den snygga läkaren Anders, som hon försökt flörta med i flera veckor. Och till hennes glädje ska även han gå på after worken på lördag.
Amandas framgångsrika lillasyster ska gifta sig med sin stiliga pojkvän – som till råga på allt är professor. Föräldrarna missar aldrig en chans att fråga när Amanda ska presentera en pojkvän för dem, så i ett desperat försök att få dem att släppa ämnet lovar hon att ta med sig en dejt på bröllopet. Men hur ska hon lyckas trolla fram en till dess?
På after worken hamnar Amanda bredvid Anders och på andra sidan bordet sitter Martin. Men det är något som är annorlunda ikväll. Av någon anledning kan Amanda inte sluta tänka på kramen hon fick av Martin tidigare under kvällen, och hur bra han ser ut i sin åtsittande vita skjorta. Amanda gör sitt bästa för att slå bort tanken på honom, tills hon märker att han försöker möta hennes blick från andra sidan bordet. Plötsligt känner Amanda ett nervöst pirr i magen; vart ska kvällen leda?